lördag 3 augusti 2013

Äta på Österlen: Kåseberga x 2

Förra helgen var vi på Ales stenar (det kan ni läsa om här) som ligger i backarna över Kåseberga. Innan vi promenerade upp passade vi på att äta middag i Kåseberga. Närmare bestämt på nyöppnade Kåseberga Café och Bistro. 
 
 Kåseberga Cadé och Bistros uteservering ligger fint på en stor terass vid havet.
 
De serverade framför allt rätter inspirerade av havet. Vi åt grillad lax med fräscha tillbehör och det var riktigt gott. Vår huvudrätt kostade 195 kr om jag inte minns fel. Ett annat alternativ som såg gott ut var de kokta eller rökta räkor med aioli och bröd för 135 kr. Även husets vita vin var överraskande bra, kostade 65 kr glaset.
 
 Resturangen är nyöppnad för säsongen vilket märktes då det var lite rörigt bland personalen och lång väntetid för att både beställa och få in maten. Men med lite mer erfarenhet i bagaget tror jag att detta kommer att bli ett riktigt toppenställe.
 
Kan även tipsa om deras café där man kan
på dagarna kan köpa gott surdegsbröd.

Om man promenerar vidare i Kåseberga kommar man till Kåseberga fisk där man förutom fisk även kan köpa enklare rätter. Enligt min mening är det mest klassiska man kan äta i Kåseberga en sillamacka uppe i backen med utsikt över havet.


Fota av mig.
 
För fler tips på var man kan äta på Österlen se här.