torsdag 18 juli 2013

Österlentips: Äta

Inför helgen vill jag tipsa om några personliga favoriter på ställen att äta på Österlen. Eftersom det finns så många smultronställen kommer ännu fler tips att dyka upp senare på bloggen, så håll utkik.

Lunchtips: Ingelsta kalkon

Mat från Ingelsta kalkon finns att köpa på flera ställen i landet, bland annat på saluhallarna i Stockholm och Göteborg. Är man nere på Österlen tycker jag att man ska passa på att besöka deras gårdsbutik och restaurang. Det går att äta lunch här mellan kl 11-14 och lunchen kostar 85 kr. I gårdsbutiken finns bland annat goda pajer, kåldolmar och pannbiffar gjorda på kalkon. Perfekt att ha hemma och värma om man inte vill stå och laga mat en soligt sommardag.

 
Foton och info om Ingelsta kalkon Gårdsbutik och Restaurang här.
 

Fikatips: Backagården

Mitt nästa tips är att fika på Backagården. På Backagården finns ett café längst bak i byggnaden, närmare bestämt i ett jättestort växthus. Utanför finns även en trädgård som man kan sitta i de dagar då växthuset är lite för varmt.
Adress Östra Kustvägen 987, Löderup. 


 
Foton och info om Backagården här.
 

Middag: Ingelstorp Restaurang och Pensionat

God mat, snygg industiell inredning och en trevlig stämning. Rekommenderas i New York Times här och i The White Guide (guide över Sveriges bästa matupplevelser). Husmansmeny 3-rätter kostar 395 kr. Ligger i den lilla byn Ingelstorp.


 
 
Foton och info om Ingelstorp restaurang och pensionat här.

Om du är intresserad av att se fler av mina Österlentips så hittar du dem här.